Istorie! Începuturile Olimpiei

Acest material propune o incursiune în timp, la începuturile actualei forme de organizare a CS Olimpia București. Cluburi cu același nume existaseră și în perioada interbelică, dar după instaurarea regimului politic comunist sportul românesc a suferit o reformare masivă. Astfel, prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 211 din 17 aprilie 1948, a luat ființă Clubul Sportiv Flamura Roșie, denumire schimbată ulterior, în 1962, în actuala Olimpia.

Clubul și-a început activitatea sub patronajul Ministerului Industriei Ușoare, ramura Comerț și Cooperație, având în componență, inițial, secțiile de fotbal, volei, handbal, baschet, tenis de masă, ciclism și șah. În 1999 numărul secțiilor a crescu la 15, iar reorientarea pe termen lung a fost spre secțiile individuale. Astfel au fost consemnate performanțe la atletism, box, canotaj, kaiac-canoe, karate, călărie, haltere, pentatlon modern, natație sau chiar popice.

Având o bază sportivă deosebită în patrimoniu, inclusiv hotel și restaurant pentru sportivi, CS Olimpia a putut oferi condiții excelente de pregătire și cantonament. Ani la rând, CS Olimpia București a fost printre cele mai bune cluburi din țară, fiind fruntaș și în ierarhia întocmită de Ministerul Tineretului și Sportului.

Hai Olimpia!