Ioana Gheorghe performanță extraordinară

La Oberhof, în Germania, a avut loc în acest week-end o prestigioasă competiție de bob, starturi pe gheață. Surprinzător poate, competiția a fost câștigată, cu record al concursului, de echipajul României în care s-a aflat împingătorul Ioana Gheorghe, legitimată la CS Olimpia București. Pilotul bobului a fost Andreea Grecu, iar specialiștii au apreciat la maximum prestația tricolorelor.

Româncele le-au devansat, pe podium, pe Laura Nolte/Deborah Lewi, campioane olimpice la PyongChang în 2018, respectiv Mariana Jamanka/Kira Lippenheide, campioane olimpice de tineret la Lillehamer.

Rezultatul este fabulos, mai ales că, pentru Ioana Gheorghe a fost prima ieșire pe gheață din carieră. Ea este campioană națională și deținătoare a Cupei României la starturi, concursuri desfășurate pe uscat. Ioana Gheorghe este antrenată la CS Olimpia București de către inimosul Dan Scurtu care, astfel, ține în viață o secție foarte dificilă, cu reprezentativitate olimpică la sporturile de iarnă.

Mai mult, dacă acest tandem va funcționa la parametri maximi, Andreea Grecu și Ioana Gheorghe ar putea candida, în 2022, la un podium olimpic. Singura medalie olimpică a României la un sport de iarnă a fost cucerită la Grenoble, în 1968, un bronz al echipajului Panțuru/Neagoe.

Felicitări și mult succes!