Înotătorii au obținut primele medalii la Campionatele Naționale

La Bacău, sub auspiciile Federației Române de Natație și Pentatlon Modern se desfășoară, în aceste zile, Campionatele Naționale înot pentru seniori, tineret și juniori. Încă din prima reuniune, cea a seriilor preliminare, sportivii noștri s-au remarcat cu câteva rezultate foarte bune, cum ar fi Ștefania Dospin la 50 metri spate feminin, unde a înotat 30:74, pentru 632 de puncte, conform tabelei FINA. De asemenea, Andrei Anghel, la proba similară masculină de 50 metri spate, a oprit cronometrul la 26:37, pentru 757 de puncte. În finală, Ștefania Dospin și-a îmbunătățit performanța ajungând la 30:64 (675 puncte), obținând medalia de argint la senioare, dar și aurul la tineret.

Andrei Anghel a înotat în finala de la 50 metri spate timpul de 26:52, cucerind medaliile de bronz la seniori și la tineret. O altă medalie la această probă a fost cucerită de Vlad Pațurcă, la juniori, bronz, cu timpul de 27:67.

La ștafeta de 4X200 metri liber masculin, echipa compusă din Grigore, Roșioru, Grădinaru și Anghel a cucerit medalia de argint, cu timpul total de 7:50:42. În aceeași probă, a doua ștafetă a noastră, cea compusă din Stan, Boanchiș, Pațurcă și Toma, a cucerit titlurile de vicecampioni naționali, la tineret și juniori.

O medalie la juniori a fost adusă, în vitrina clubului, de Matei Lemnaru care, la proba de 100 metri bras a obținut argintul, cu timpul de 1:10:93.

În total, după patru reuniuni, bilanțul CS Olimpia București este de 9 medalii, din care una de aur, patru de argint și patru de bronz.

Competiția de la Bacău va fi împărțită în 10 reuniuni, urmând să se încheie duminică, 26 martie.

Felicitări și succes mai departe!

 

cnb2017 212x300 - Înotătorii au obținut primele medalii la Campionatele Naționale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *