Începe o nouă ediție a Ligii Naționale de Snooker

În perioada 12-15 ianuarie, la Centrul Național de Snooker din București, va avea loc prima etapă a Ligii Naționale de Snooker, ediția 2017. Față de anul trecut, Federația Română de Snooker a operat unele modificări, legate de modalitatea de disputare a concursurilor.Astfel, pe tabloul primului eșalon valoric vor fi admiși acum 32 de jucători, în loc de 24 cum erau până acum.

Primul tur va propune dueluri între jucătorii clasați în ierarhia națională între locurile 17 și 32, după care, învingătorii acestora, încrucișează tacurile cu cei situați în marja pozițiilor 9 și 16. Primii 8 clasați sunt considerați capi de serie și sunt exceptați de la primele două tururi. Până la faza optimilor de finală, se joacă după sistemul 3 frame-uri din 5.

În sferturile de finală meciurile sunt mai lungi, 4 din 7, după care în semifinale se utilizează sistemul 5 din 9. Finala înseamnă un duel programat duminica de dimineață, câștigător urmând a fi declarat cel care ajunge primul la 6, într-un maximum de 11 frame-uri.

La fiecare etapă, în funcție de faza în care s-a ajuns, jucătorii primesc puncte care se cumulează până la finalul calendarului competițional.În ediția de campionat 2016, CS Olimpia București a dominat autoritar, adjudecându-și toate cele trei medalii, prin Andrei Orzan, Mihai Vladu, respectiv Daniel Bontea.

Toți trei vor intra în concurs vineri seară, cu începere de la ora 20.00, în optimile de finală.

Mult succes!

masasn 300x199 - Începe o nouă ediție a Ligii Naționale de Snooker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *