Finală în familie la TVR

Ultimul meci oficial de snooker al anului, finala Trofeului ”Prințul Dimitrie Sturdza”, desfășurat la Centrul Național de Snooker din București, a pus față în față doi jucători de la clubul nostru. De fapt, semifinalele au fost populate cu trei jucători legitimați la CS Olimpia București.

Mihai Vladu l-a învins după un meci foarte frumos pe Andrei Orzan, cu scorul de 3-2, maximum de frame-uri. La o altă masă, în cealaltă semifinală, Tudor Chițu, de asemenea legitimat la CS Olimpia București, l-a învins dramatic, la bila neagră de departajare, pe brașoveanul Tudor Popescu, scor 3-2.

Finala competiției, care a fost transmisă în direct, pe postul public de televiziune TVR 3, a fost dramatică. Mihai Vladu a condus cu 2-0, dar Tudor Chițu a întors fantastic și a câștigat cu 3-2. Al doilea frame al meciului a fost condus, în majoritatea timpului, de Chițu, dar Vladu a egalat și, din nou, a fost nevoie de repoziționarea bilei negre pentru departajare, Vladu făcând 2-0.

Sezonul 2023 a fost foarte bun pentru snookerul românesc, eforturile făcute de Federația Română de Snooker, alături de cluburile afiliate, fiind deja valorificabile.

Sezonul 2024 va începe la finele lunii ianuarie, cu prima etapă a Ligii Naționale de Snooker. Campion național, pe 2023, este Andrei Orzan, care a și doborât recordul național cu un break de 134 puncte.

Felicitări!