Europene de haltere la București

În această perioadă, Bucureștiul este gazda unei importante competiții internaționale de haltere pentru juniori și tineret. În sala de sport a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, au loc Campionatele Europene de haltere pentru juniori și tineret U23, competiție derulată sub auspiciile Confederației Europene de Haltere.

La competiție participă și un numeros lot alcătuit din halterofili români, pe baza criteriilor stabilite de Federația Română de Haltere. Printre aceștia se numără și Valentin Iancu-Ionadi, care va concura pentru medalii la tineret U23, în limitele categoriei de greutate de 55 kilograme.

Conform oficialilor români, sportivul nostru este cotat cu șanse de a obține medalii, dar și de a face record personal în perspectiva participării la Campionatele Mondiale de seniori, din toamnă, unde ar putea obține cota de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Pe de altă parte, recent, la Campionatele Europene U15 și U17 de la Chișinău, Anastasia Rusu, sportiva noastră, la U15, categoria 61 de kilograme, a obținut medalia de bronz la stilul smuls.

Valentin Iancu-Ionadi ne-a făcut, în acest an, cadou de Paște, medalii la Europenele de seniori de la Erevan.

Mult succes!