Drum lin Constantin Călina!

Antrenorul de pentatlon modern de la CS Olimpia București, Constantin Călina, a decedat recent, la vârsta de 72 de ani.

Constantin Călina a fost un pasionat antrenor al acestui complex sport, pentatlonul modern, secția de specialitate a CS Olimpia București fiind servită de el cu multă dăruire și tenacitate.

Ca sportiv a concurat inițial pentru CSA Steaua București, între 1960 și 1969, după care s-a transferat la Olimpia, unde a fost sportiv până în 1981, avându-i ca antrenori pe Gheorghe Tomiuc și Gheorghe Marinel.

I s-a conferit titlul de maestru emerit al sportului, după cele cinci titluri naționale cucerite cu echipa, dar și în urma performanțelor înregistrate pe plan internațional: locul 5 la Campionatele Mondiale (1973), medalie de bronz la Campionatele Mondiale (1974), medalie de bronz la Cupa Europei (1974).

După ce a terminat cariera de sportiv, a devenit antrenor la CS Olimpia București. Cea mai mare performanță a sa a fost obținerea medaliei de bronz în 1984, la Campionatele Mondiale de juniori, cu sportivul Dragoș Pătrui.

La probele individuale și cu echipa Constantin Călina (foto stânga) a contribuit la sute de titluri de campioni naționali cucerite de CS Olimpia București.

Regretăm această pierdere enormă și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate!