Două medalii pentru Olimpia la Europenele de înot

Campionatele Europene de înot pentru juniori, organizate sub egida Ligii Europene de Natație și a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern au avut loc, în luna iulie, la Otopeni.

Din lotul național au făcut parte și doi înotători legitimați la CS Olimpia București, Alexandru Constantinescu și Irina Preda. Cei doi au contribuit la palmaresul României, clasată pe locul al treilea în ierarhia națiunilor, la acest eveniment. Alexandru Constantinescu a cucerit, cu ștafeta masculină de 4X100 metri liber, medalia de aur. Irina Preda, componentă a ștafetei combinate de 4X100 metri liber, a cucerit medalia de argint.

Cei doi sportivi ai clubului nostru sunt pregătiți de antrenorii Bogdan Stroe și Marius Grigore. Tehnicienii respectivi au fost și ei implicați în desfășurarea Campionatelor Europene de la Otopeni. Astfel, Bogdan Stroe a fost convocat ca antrenor al lotului național, în vreme ce Marius Grigore a oficiat ca arbitru.

La finalul competiției, cei doi antrenori au avut câteva opinii de împărtășit. ”Competiția a fost una deosebită. România s-a ridicat, din punct de vedere organizatoric, la cele mai înalte standarde. Publicul a fost minunat și i-a impulsionat pe sportivi. Referitor la cei doi sportivi ai noștri, ei s-au autodepășit și au realizat niște performanțe excepționale. Ne bucurăm foarte mult de aceste succese ale lor, care sunt ale întregului club”, au spus Bogdan Stroe și Marius Grigore.

Cei doi antrenori și-au continuat ideea: ”Ecoul performanțelor înregistrate de Alexandru Constantinescu și Irina Preda, în rândurile sportivilor noștri, este fantastic. Toți colegii doresc să le calce pe urme și să facă performanțe. În general, se poate spune că performanțele înotătorilor români la Otopeni au atras atenția asupra înotului și au creat o altă percepție și o altă emulație asupra înotului”.

În vestiarul înotătorilor de la Olimpia București au apărut cele două cartonașe care le-au fost înmânate lui Alexandru Constantinescu (foto stânga mijloc) și Irinei Preda (foto dreapta a treia din stânga), pe acreditările pentru Campionatele Europene. Ele au fost așezate la loc de cinste, într-un veritabil panou de onoare al înotului olimpist.

Palmaresul CS Olimpia București, la Campionatele Europene de juniori, numără, așadar, două medalii, din care una de aur și una de argint. Aceste performanțe reprezintă, la înot, o premieră pentru CS Olimpia București.

Cei doi sportivi vor participa la FOTE 2022, la Banska Bystrica (Slovacia), în perioada 24-27 iulie. După aceea, la sfârșitul verii, Alexandru Constantinescu va participa și la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori, programate la Lima (Peru).

Felicitări și mult succes!