Istoria Clubului Sportiv Olimpia Bucuresti

’’Olimpia București ”este un club cu o traditie de peste 75 de ani.

hotel olimpia1 1024x459 - Istoria Clubului Sportiv Olimpia Bucuresti

La 17 aprilie 1948 prin Hotărârea Consiliului de Miniștrii numărul 211, a luat ființa Clubul Sportiv Flamura Roșie, cu denumirea schimbată ulterior în ’’Olimpia București ”.
Ne-am inceput activitatea sub patronajul Ministerului Industriei Ușoare, ramura comerț și cooperație cu 8 secții sportive si 5 antrenori. Astăzi avem 21 secții afiliate la federațiile sportive naționale și un număr de 42 antrenori.

Clubul Sportiv Olimpia București funcționează ca instituție publică în subordinea Ministerului Sportului, în baza Autorizației de funcționare nr. 39 din 19.10.2001 si a Certificatului de Identitate Sportivă, nr.4O din 23.10.2001, eliberate de Ministerul Sportului in conformitate cu
prevederile Legii nr.69/2000.
„ Olimpia București”, s-a clasat an de an intre primele 3 cluburi din totalul de 48 aflate în subordinea Ministerului Sportului.
Sportivii clubului nostru au reprezentat cu onoare culorile alb albastru dar si cele ale tricolorului României în competiții Mondiale de mare anvergură:

  • atletele: Viorica Viscopoleanu, Maricica Puică, Paula Ivan
  • canotoarele: Elisabeta Lipă(Oleniuc), Florea Rodica, Albu Nicoleta, Cristina Grigoraș, Daniela Druncea
  • halerofilii: Dragomir Cioroslan, Virgil Dociu, Andrei Socaci, Traian Ciharean, Constantin Urdaș, Irina Lepșa, Toma Loredana Elena
  • pentatlon modern: Dumitru Spârlea, Constantin Călina, Dragoș Pătrui, Cezar Răducanu
  • kaiac-canoe: Aurel Vernescu, Radu Demel, Dorin Mitrea, Dumitru Galan, Florin Napau, Mihai Dragoș, Irina Lauriuc
  • karate traditional: Roxana Banuta, Adina Constantinescu, Crecan Marc, Lare Simona Elena, Muresan Florin, Udrescu Constantin George, Podarica Andreea Teodora
  • bob: Dragoș Panaitescu, Coman Florin Constantin, Gheorghe Ioana Teodora
  • tenis: Elena Bogdan
  • tir: Constantin Antonescu, Ana Dragoș, Roxana Lămășanu, Ilie Petru Pavel, Anișoara Matei, Bogdan Marinecu
  • paratriatlon: Octavian Ilina

Acestia sunt doar câțiva dintre sportivii noștri care au urcat pe podiumurile marilor competiții internaționale.
Este de remarcat faptul, ca la Jocurile Olimpice – Londra 2012, din delegația României au fost prezenți și cinci sportivi de la clubul nostru: Petre Esthera, Țigau Viorica – atletism, Grigoraș Cristina – canotaj, Lauriuc Irina — kaiac-canoe, Begu Irina — tenis.
De asemenea si Jocurile Olimpice de iarna – Sochi 2014, au reprezentat un alt obiectiv indeplinit, prin calificarea sportivului Otava Bogdan in echipajul de bob – 4 persoane al României, împreuna cu antrenorul sau Scurtu Silviu Dan.

O performanta remarcabila a fost obtinuta la Jocurile Olimpice de Vara din 2016 de la Rio de Janeiro, unde canotoarea Daniela Druncea, legitimata la Clubul Sportiv Olimpia Bucuresti si componenta a barcii de 8+1, a obtinut medalia de bronz.

Activitatea Clubului Sportiv Olimpia București a avut și are și in prezent un caracter sistematizat și organizat, centrat asupra construirii unei baze de selecție puternice, a dezvoltării sportului de performanța la nivelul copiilor și juniorilor, a creării unei continuități în performanța sportivă, precum și a cunoașterii și aplicabilității legilor sportului, dar și a principiilor care controlează și influentează dinamica performanței sportive.