Debut în forță la Europenele de înot

România a câștigat medalia de aur, marți,  5 iulie, în proba de ștafetă 4×100 metri liber masculin din cadrul Campionatului European de înot pentru juniori, care se desfășoară între 5 și 10 iulie la Complexul Sportiv de Natație din Otopeni.

David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au încheiat cele opt lungimi de bazin cu timpul de 3:18.93 minute. În semifinale, contribuție la acest succes a avut și înotătorul legitimat la Olimpia București, Alexandru Constantinescu, care a fost apoi rezervă la finală.

David Popovici a intrat primul în bazin și a înotat fantastic, doar că britanicii au recuperat la următoarele schimburi. În ultimul schimb l-am avut pe Patrick Dinu, care a înotat fantastic și a adus victoria țării noastre la milimetru.

Medalia de argint a fost câștigată de Marea Britanie, care a venit la doar 8 sutimi în spatele nostru, în timp ce bronzul a fost luat de Italia (3.19.42 minute).

Ștafeta 4×100 metri liber feminină a României a terminat pe locul 5, cu timpul de 3.48.37 minute. Medalia de aur la feminin a fost cucerită de Italia, argintul a fost luat de Franța, iar bronzul i-a revenit Germaniei. În ștafeta feminină s-a aflat și înotătoarea de la Olimpia București, irina Preda.

One thought on “Debut în forță la Europenele de înot

Comments are closed.