Daniela Druncea s-a întors acasă cu medalia mondială de aur

Canotoarea Daniela Druncea, recentă campioană mondială cu ambarcațiunea României de 8+1, a sosit astăzi la sediul CS Olimpia București, pentru un material de suflet.

Cârmăcița din proba regină a început sportul cu practicarea gimnasticii, la CSS Triumf București. ”Pot spune că neîmplinirea totală a carierei de gimnastă mi-a dat o forță deosebită atunci când am început să practic canotajul. Mă gândeam că am un potențial mai mare și că o medalie europeană de bronz în proba pe echipe nu este punctul meu maximal. Așa că m-am gândit ce mi s-ar potrivi mai departe, după ce m-am retras de la gimnastică”, spune Daniela Druncea.

Drumurile ei, printr-o fericită conjunctură, s-au intersectat cu cele ale secției de canotaj ale CS Olimpia București. Fizicul, dar și abilitățile ei, precum și faptul că era obișnuită cu rigorile sportului de mare performanță, au impus-o în acest rol-cheie de cârmaci al mastodontului de 8.

Antrenoarea Carmen Cutaș intervine în discuție: ”Daniela a debutat la noi avându-le coechipiere pe consacratele Nicoleta Albu sau Cristina Grigoraș. Succesele ei, repurtate la cel mai înalt nivel, reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru canotajul de la Olimpia”.

Daniela Druncea își amintește zâmbind de prima ei cursă, în care barca s-a defectat iar marangozul a încurcat sforile de direcție. Astfel, la start, ambarcațiunea nu înainta mergând mereu spre lateral. Deoarece exista pericolul coliziunii, Olimpia a fost descalificată la acel Campionat Național. Treptat, Daniela Druncea s-a orientat în noul său post iar acum are un palmares deosebit, compus din trei titluri europene, un titlu mondial, plus medalia de bronz la Jocurile Olimpice.

”Mă bucur mult că reprezint Olimpia, deoarece sunt singura componentă a echipajului din afara tandemului Steaua-Dinamo”, mai spune performera noastră.

La rândul său, directorul CS Olimpia București, Gheorghe Iordache, completează: ”Canotajul are tradiție la Olimpia, iar apariția Daniele Druncea ne bucură enorm. Astfel, numele nostru este pe soclul marilor competiții europene, mondiale și olimpice”.

Daniela Druncea se va pregăti în continuare, deoarece sezoanele viitoare se anunță foarte dificile. Obiectivul ei este să participe și la ediția olimpică din 2020, unde să confirme printr-o nouă poziție pe podium.

Mult succes1