Cristian Radu aproape de Jocurile Olimpice

Boberul Cristian Radu, legitimat la CS Olimpia București, cu echipajul de bob 4, este foarte aproape de calificarea la Jocurile Olimpice 2022, care vor fi găzduite de Beijing.

Boberii români, cu Cristian Radu pe post de împingător, s-au clasat pe locul 7 la ultima etapă de Cupa Mondială, găzduită de localitatea germană Winterberg.

Momentan ei ocupă un loc eligibil pentru participarea la Jocurile Olimpice de iarnă, însă înainte de a se trage linie, Federația Internațională de Bob și Skeleton a mai programat o etapă.

Ultima rundă a perioadei de calificare va avea loc pe celebra pârtie naturală de la St. Morritz, din Elveția, care este foarte dificilă.

Conform antrenorului coordonator al secției noastre, Dan Scurtu, echipajul românesc are toate șansele să își păstreze locul de calificare la Jocurile Olimpice.

Acesta ar fi al treilea ciclu olimpic hibernal consecutiv, pentru CS Olimpia București, cu sportivi calificați. În 2014, la Soci, a fost boberul Bogdan Otavă, iar în 2018, la Pyong Chang, un alt bober, Bartha Levente.

Antrenorul Dan Scurtu a făcut, de asemenea, parte din delegațiile olimpice respective, în calitate de component al staff-ului tehnic.

Vom reveni cu amănunte la finele săptămânii!

 

One thought on “Cristian Radu aproape de Jocurile Olimpice

Comments are closed.