An foarte bun pentru CS Olimpia București

Anul 2022 poate fi categorisit drept foarte bun, din punct de vedere al performanțelor sportive obținute de CS Olimpia București. sub culorile clubului desfășurându-și activitatea 513 sportivi care au obținut un total de 374 medalii la competițiile naționale la care au participat.

Pe de altă parte, activitatea pe plan intern a avut drept corolar reprezentarea României pe plan extern, CS Olimpia București având, în acest sens, o strânsă cooperare cu federațiile sportive naționale.
Palmaresul internațional aferent anului 2022 numără 20 medalii, împărțite astfel: patru la canotaj, trei la haltere, cinci la karate tradițional, cinci la înot și câte una la tir talere, snooker și atletism. De remarcat prestația impecabilă a canotoarei Estera Vîlceanu, dublă campioană europeană de tineret, ori a halterofilului Iancu Ionadi, triplu campion european de tineret. Francesco Țigănescu, la tir talere, a readus această secție în topuri, prin medalia de bronz cucerită la Campionatele Europene, categoria juniori, în vreme ce la înot unde Alexandru Constantinescu, în probele de ștafetă, a devenit campion european și mondial de juniori. Irina Preda a contribuit și ea cu medalie de argint în ștafetă, la Europenele de juniori, iar la FOTE cei doi au obținut alte medalii cu ștafetele, argint la masculin, respectiv bronz la feminin.

La sporturile de echipă, activitatea remarcabilă a secției de baschet s-a concretizat în cucerirea titlurilor naționale la U19 și U18 feminin. De asemenea, reluarea activității secției de rugby, cu participare la Campionatul Național de rugby 7, variantă olimpică, este un mare plus pentru club.

Trebuie subliniată și participarea boberului Cristian Radu la Jocurile Olimpice de iarnă, ediția 2022, el ocupând, în echipajul de bob 4 al României, un onorant loc 13.
Informațiile detaliate despre activitatea CS Olimpia București în 2022 se vor regăsi în raportul de activitate, dar și în Anuarul Sportiv 2022.

Directorul CS Olimpia București, Traian Goga, a sintetizat activitatea din 2022: ”Cred că a fost un an foarte bun, cu multe realizări. Este deja o ștachetă pe care ne-am impus-o. Numele Olimpia București, în sportul românesc, înseamnă deosebit de mult, iar faptul că reușim să realizăm rezultate bune, cu un buget nu de fiecare dată suficient, se datorează în primul rând colectivului de sportivi, antrenori și tuturor colegilor, care muncesc pentru Olimpia. Tuturor le mulțumesc pentru implicarea și devotamentul lor și să nu uităm să îi menționăm și pe părinții și pe familiile sportivilor care îi susțin și motivează. Echipa Olimpia se bucură pentru palmaresul din 2022, dar deja privește spre 2023, care, obligatoriu, ar trebui să fie cel puțin la fel de bun”.