21 decembrie – Ziua Mondială a Baschetului

Federația Română de Baschet are deosebita plăcere de a vă invita să celebram împreună marea sărbătoarea a baschetului mondial, World Basketball Day, în data de 21 decembrie, prin diverse acțiuni pe care să le organizați în cadrul comunității dumneavoastră și pe care să le promovați pe canalele social-media la data menționată.

Vă informam că, începând din acest an, pentru prima dată în istoria sportului mondial, Adunarea Generala a ONU a adoptat o rezoluție prin care a decis ca data de 21 decembrie să devină World Basketball Day, fiind ziua în care s-a născut jocul de baschet.

Cu ocazia acestei sărbători, FIBA lansează o mare provocare în social-media pentru aniversarea baschetului mondial, urmând ca fiecare țară din întreaga lume (federații, cluburi, asociații etc) să posteze în data de 21 decembrie pe paginile de Facebook sau pe conturile de Instagram diverse fotografii și clipuri, folosindu-se obligatoriu #WorldBasketballDay.

Astfel, propunem tuturor echipelor din baschetul românesc să generăm împreună, în data de 21 decembrie, o campanie unitară de celebrare a World Basketball Day, prin promovarea unor acțiuni în grădinițe, școli, licee, spitale sau chiar de la antrenamente, iar la postările pe care le veți face pe canalele dumneavoastră de social-media să inserați obligatoriu #RomaniaBasketball și #WorldBasketballDay.

Prin aceasta, avem ocazia să demonstrăm că formăm o mare familie și că baschetul poate fi considerat unul dintre cele mai îndrăgite și atractive sporturi de echipă din România și, de ce nu, din Lume!

WORLD BASKETBALL DAY – 21 decembrie 2023!

#WorldBasketballDay ; #RomaniaBasketball

Totodată, pe această cale vă mai informam și asupra faptului că FIBA va lansa cu această ocazie și un concurs de fotografii cu tematică de baschet, la care pot participa toți cei interesați în perioada 21.12.2023 – 21.02.2024. Detalii pentru înscrieri și participare – https://photocontest.fiba.basketball/en/

CS Olimpia București are o secție de baschet puternică, iar în acest an am notat revenirea și la senioare, prin echipa de Liga I.