Tricolorele învinse la Bourges

În aceste zile, echipa națională feminină U16 de baschet a României participă, la Bourges, în Franța, la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă, grupa valorică de elită. Conducerea tehnică a acestei echipe este alcătuită din alexăndrineanul Mădălin Piperea și Romela Cristea, angajată a secției de baschet de la CS Olimpia București

Fetele noastre au cedat cu scorul de 87-40 în fața Ungariei, respectiv cu 87-34 în meciul cu selecționata similară a Italiei. Ieri seară, după închiderea ediției, s-a mai disputat și ultimul joc din grupe, cu Serbia, pentru stabilirea locului 3 în seria preliminară. Între jucătoare se numără și trei baschetbaliste ale noastre: Ruxandra Stegăruș, Laura Vaida și Claudia Sandu.

Indiferent de rezultat, echipa noastră va intra în tabloul eliminatoriu, urmând să lupte pentru evitarea retrogradării. După optimile de finală, în funcție de rezultate, echipele se vor împărți, iar cele din grupa pentru locurile 9-16 vor avea ca obiectiv clasarea cel puțin pe locul 13, care asigură rămânerea în acest eșalon.

Echipa națională feminină de baschet U16 a României este singura reprezentativă care participă, în acest an, la o întrecere continentală de elită.